•  

    Randevu Telefon

    +90 (242) 227 59 81 - 249 61 22 - 249 61 24-28

  •  

    Çalışma Saatleri

    Pzt - Cuma 08:00 - 17:30

Nakilliler aile gibi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, yüz ve kol nakli olmuş hastaları nakil sonrası da bir araya getiriyor. Nakilli hastaların moral buluşmasında anılar tazeleniyor ve yaşama bağlanılıyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin yaptığı yüz ve kol nakilli hastalar, hastane içinde yer alan Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği'nde bir araya gelerek moral depoluyor. Türkiye'nin ilk yüz nakilli hastası Uğur Acar, 4'üncü yüz nakli olan Turan Çolak, Türkiye'nin ikinci böbrek nakilli hastası Mehmet Şahan, Türkiye'nin 2'nci kol nakilli hastası Mustafa Sağır ile kol nakli olmayı bekleyen Tuncer Sarıoğlu Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği'nde buluştu.

BİR ARAYA GELİYORLAR
Nakilli hastalar, burada yaptıkları etkinlikler ile motive oluyor. Türkiye'nin ilk yüz nakli Hastası Uğur Acar, "Ben nakil sonrası hastanede çalışmaya devam ediyorum. Haftada bir gün bile olsa dernekte bir araya geliyoruz" dedi. Türkiye'nin 4'üncü yüz nakli hastası Turan Çolak da nakilli hastaların biraraya gelmesinin kendileri için ekstra moral olduğunu söyledi. Türkiye'nin ikinci çift kol nakilli hastası Mustafa Sağır ise, biraraya gelmelerinin aile ortamı oluşturduğunu ifade etti. Çift kol nakli olmayı bekleyen Tuncer Sarıoğlu da yüz ve kol nakli olmuş hastalar ile buluşmalarının kendisini yaşama bağladığını söyledi.

100 KİŞİ HALA ORGAN BEKLİYOR
Prof. Dr. Ömer Özkan, kol nakli bekleyen hasta sayısının 100'e çıktığını söyledi. Prof. Özkan, "Nakil olmak için 300 kişi başvurdu. Yapılan tetkik ve kontrollerin ardından 100 kişi kol, 40 kişi ise yüz nakli olmayı bekliyor. Bu nakillerin gerçekleşebilmesi için bağış şart. Eğer hastalarımıza uygun yüz ve kol bulunursa tüm nakilleri gerçekleştirmeye hazırız" diye konuştu. Doc. Dr. Özlenen Özkan ise, nakilli hastaların hayatlarındaki moral desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.