•  

    Randevu Telefon

    +90 (242) 227 59 81 - 249 61 22 - 249 61 24-28

  •  

    Çalışma Saatleri

    Pzt - Cuma 08:00 - 17:30

Huzuru Da Şifayı Da Türkiye'de Buldu

Suriye'deki bombalı saldırılarda yakınlarını ve evini kaybeden, 6 ay önce doğum yapan 20 yaşındaki siroz hastası kadın, Türkiye'de şifa bulduNakille hayata tutunan 2 çocuk annesi Arade:"Tedavi olmak için organ nakli yapıldığını hiç duymamıştım. İlk kez burada duydum ve karaciğer nakliyle sağlığıma kavuştum"Suriyeli kadının eşi Salim:"Huzuru da şifayı da Türkiye'de bulduk. Eşim burada ikinci kez hayata tutundu, sağlığına kavuştu"

ANTALYA (AA) - AYŞE YILDIZ - Suriye'deki bombalı saldırılarda yakınlarını kaybeden ve hastalığının son evresinde Antalya'daki karaciğer nakliyle hayata tutunan Suriyeli kadın, şifayı da huzuru da Türkiye'de buldu.

Rakka kentindeki bombalı saldırlardan kaçarak eşi ve çocuğuyla Türkiye'ye gelen Abir El Arade, Antalya'nın Kumluca ilçesine yerleşti.

İkinci bebeğini 6 ay önce dünyaya getiren Arade, mide bulantısı şikayetiyle gittiği hastanede siroz hastası olduğunu öğrendi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne başvuran Arade'nin hastalığının son aşamasında olduğu tespit edildi.

Kadının sağlığına kavuşması amacıyla hastane yönetimi seferber olurken, nakil için gönüllü olan 3 kardeşe tahliller yapıldı.

İki çocuk annesi Arade'ye, Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından, ablası Vezira El Arruda'dan alınan karaciğer dokusu nakledildi.

Türkiye'de şifa bulan Arade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki savaş ortamından kaçtıklarını belirterek, evlerinin bulunduğu bölgenin bombalı saldırılarda yerle bir edildiğini söyledi.

Yaklaşık bir yıldır Türkiye'de yaşadıklarını ifade eden Arade, "Antalya'nın Kumluca ilçesinde ikamet ediyoruz. İkinci bebeğimi 6 ay önce dünyaya getirdim. Doğumdan sonra mide bulantısı şikayetiyle gittiğim hastanede hastalığımı öğrendim." diye konuştu.

Gittiği bazı hastanelerden ücret istendiğini ancak maddi durumu iyi olmadığı için tedavi olamadığını dile getiren Arade, tıp fakültesine yönlendirildiğini ve burada naklinin yapıldığını anlattı.

Türkiye'de sağlığına kavuştuğunu vurgulayan Arade, "Tedavi olmak için organ nakli yapıldığını hiç duymamıştım. İlk kez burada duydum ve karaciğer nakliyle sağlığıma kavuştum. Suriye'de nakil yapıldığını hiç duymamıştım. Burada çok iyi sağlık hizmetleri var. Savaş ortamından kaçtık, huzuru da burada bulduk." ifadelerini kullandı.

- "Organ nakliyle kurtulacağına ihtimal dahi vermemiştim"

Hastanede eşinin başından ayrılmayan Ahmet el Salim de Türkiye'ye gelene kadar organ nakli yapıldığını bilmediğini söyledi.

"Karaciğerin nakledileceği söylendiğinde eşimin öleceğini düşünmüştüm. Organ nakliyle kurtulacağına ihtimal dahi vermemiştim." diyen Salim, Türkiye'de şifa bulduklarını belirtti.

Salim, şunları kaydetti:

"Eşimin hastalığı iyice ilerlemişti, beni tanımamaya başladı. Son aşamaya gelmişti, gözleri sarıydı, vücudu morarmıştı. Nakil olunca şaşırdım. Huzuru da şifayı da Türkiye'de bulduk. Eşim burada ikinci kez hayata tutundu, sağlığına kavuştu. İnsanın vatanı gibisi olmaz ama Suriye'de yaşadıklarımızdan, savaş ortamından sonra vatanımız burası oldu."

Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aydınlı da merkezde son sistem teknolojik imkanları kullanarak nakli yaptıklarını söyledi.

http://www.milliyet.com.tr/huzuru-da-sifayi-da-turkiye-de-buldu-antalya-yerelhaber-2082137/